reformi luomu gluteeniton appelsiinikakku

Helppo kakku piristämään päivää

Testiryhmämme ihana Tiina valitsi appelsiinikakun, koska ei ollut koskaan valmistanut sellaista. Tässä Tiinan oma kokemus leipomisesta Reformin Luomu kakkujauhomix -tuotteilla:

”Ohjeet olivat selkeät ja niitä oli helppo noudattaa. Ensimmäiseksi vaahdotin voin ja sokerin ja sitten piti vain lisätä joukkoon herkulliselta tuoksuva kakkujauhomix sekä munat. Lopuksi vielä muutama minuutti vatkaamista, niin taikina olikin valmis vuokaan.”

”Kakku onnistui oikein hyvin ja koristelin sen vielä tomusokerista ja vastapuristetun appelsiinin mehusta tehdyllä kuorrutteella, appelsiiniviipaleilla sekä syötävillä kultahipuilla,” Tiina kertoo.

Ja ah, kuinka herkullisen ja kaunis luomus kakusta tulikaan Tiinan käsittelyssä. Kuin taideteos! Ja paras asia seuraa vielä lopuksi:

”Kakulla ei juhlistettu mitään erikoista tapahtumaa, vaan vein sen vain työpaikalle piristämään päivää. Kakku oli erittäin herkullinen ja mehevä ja hävisikin varsin nopeasti tarjoilulautaselta kehujen saattelemana.”

Jokainen työpaikka tarvitsee yhden Tiinan!

Tässä vielä Tiinan käyttämä ohje:

Reformin Luomu kakkujauhomix valmistusohje: Esilämmitä uuni 165 °C:een (kiertoilma) tai 175 °C:een. Voitele vuoka voilla tai öljyllä.

Voilla: vaahdota 150 g voita ja 100–150 g sokeria (1,5 dl). Lisää 4 munaa vuorotellen jauhoseoksen kanssa.

Öljyllä (laktoositon resepti): vaahdota 120 g (1,5 dl) öljyä ja 100–150 g (1,5 dl) sokeria sekä 1 muna kreemimäiseksi seokseksi. Lisää sitten 3 munaa vuorotellen jauhoseoksen kanssa.

Jatka vispausta noin 3 minuuttia keskinopeudella kunnes seos on paksumpaa ja väriltään vaaleaa. Kaada seos voideltuun vuokaan. Paista 50 minuuttia tai kunnes kakkuun työnnetty hammastikku tuntuu kuivalta.