Reformi-jytte-mansikkataytekakku

Gluteeniton täytekakku

Herkullinen gluteeniton täytekakkupohja valmistuu Jytte vaalea -jauhoista. Kakku kannattaa leipoa ja täyttää tarjoamista edeltävänä päivänä.
Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita jauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe keskenään. Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää jauhoseos siivilän läpi muiden aineiden joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun matalaan vuokaan. Paista kakkua 175 asteen uuninlämmössä 40-45 minuuttia, kunnes kakku tuntuu kypsältä. Kakku jää pohjasta hieman taikinaiseksi, mutta on sitäkin maukkaampaa.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja poikittain kolmeen osaan. Kostuta kakun pohjaosa mehulla tai maidolla. Levitä ensimmäisen kerroksen päälle puolet täytteestä. Nosta toinen pohjalevy täytteen päälle. Kostuta levy ja levitä loput täytteestä. Nosta päällimmäinen pohjalevy ja kostuta myös se. Nosta kakku tekeytymään jääkaappiin.
Koristele kakku tarjoilupäivänä. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja makeuta vaahto sokerilla sekä vaniljasokerilla. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pinnalle veitsellä. Koristele viipaloiduilla mansikoilla tai muilla marjoilla.