Reformi Luomu Halloween Sitruuna-Lakritsi -keksit

Gluteenittomat Halloween Sitruuna-Lakritsi -keksit

Paloittele lakut: Leikkaa lakuista 40 pyöreää ohutta viipaletta (keksien silmiä varten) ja paloittele loput karkit pieniksi murusiksi. Vatkaa hieman pehmennyt voi ja sokeri sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe, pyöräytä  nopeasti sekaisin. Lisää taikinaan viimeisenä raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja lakumuruset. Pyöritä taikinasta leivinpaperoidulle pellille 20 pientä palloa ja paina palloja hieman litteämmiksi sormin. Jätä keksien väliin reilu väli,  sillä ne leviävät uunissa. Paina jokaiseen keksiin kaksi pyöreää lakuviipaletta silmiksi.

Paista 200 asteessa 5-6 minuuttia, tarkkaile paistoa etteivät keksit pääse palamaan. Kun keksit alkavat ottaa väriä reunoilta, ne ovat kypsiä. Anna keksien jäähtyä pellillä kunnolla, mielellään jopa tunti tai pari, jotta niiden rakenne kovettuu. Sekoita tomusokerista, lakritsijauheesta, vedestä ja elintarvikeväristä musta kuorrute ja pursota sillä keksihahmoille suut ja kulmakarvat erilaisten ilmeiden aikaansaamiseksi.

Vinkki: Kuorrutteeseen käytettävä lakritsijauhe on puhdasta jauhettua lakritsijuurta ja sitä voi ostaa esim. Prismoista (löytyy maustehyllyltä). Halutessaan lakut voi korvata myös esimerkiksi värikkäillä suklaarakeilla ja vaihtaa mustan sokerikuorrutteen kirkkaan väriseksi, jolloin kekseille saa erilaisen ulkomuodon. Muista aina tarkistaa makeisten gluteenittomuus!

Annosmäärä:  n. 20 kpl
Aktiivinen valmistusaika:  30 min.
Paistoaika: 5-7 min.
Erityisruokavaliot: gluteeniton, vehnätön, kananmunaton.