Reformi_gluteeniton_luomujuurespata

Hunajainen luomujuurespata

Hauduta ruokaisa pata-ateria puhtaista luomujuureksista, ohrasta ja maukkaasta kasvisliemestä. Vuohenjuusto ja pähkinät viimeistelevät lempeän makunautinnon.

1. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
2. Kuori ja paloittele juurekset noin 3 cm lohkoiksi. Jos käytät punajuuria, pilko ne muita juureksia pienemmiksi, jotta ne kypsyvät samaan aikaan muiden kanssa.
3. Nosta paloitellut juurekset sektoreittain pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljy, suola ja hunaja.
4. Paahda juureksia uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paahtuneen värin.
5. Kiehauta juuresten paahtuessa vesi. Liuota kiehuvaan veteen Reformi Luomu -kasvisliemikuutiot.
6. Mittaa ohrasuurimot uunipadan pohjalle. Nosta päälle paahdetut juurekset ja timjaminoksat. Lisää kuumaa lientä siten, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta pataa kannen alla 150 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ovat kypsyneet ja imeneet suurimman osan lientä.
7. Ota pata pois uunista ja nosta uunin lämpötila jälleen 250 asteeseen.
8. Viipaloi vuohenjuusto ja aseta viipaleet padan pinnalle.
9. Ripottele päälle pähkinät ja nosta pata uuniin vielä 5 minuutiksi tai kunnes vuohenjuusto saa kauniin värin.

Vinkki: Pata sopii hyvin lämmitettäväksi seuraavana päivänä tai lisukkeeksi kokonaisena grillatulle kanalle.

Tämä resepti on julkaistu aiemmin Soppa 365:n ja Oriolan Hyvän olon keittiössä.