Reformi_luomu_intialainen_kanapata_shutterstock_225642493

Intialainen kanapata

Intialainen kanapata

Padat ovat maailman helpointa ruokaa, sillä ne valmistuvat uunissa ilman sen kummempaa vahtimista. Pataruoat ovat myös riittoisia, joten pöytään voi kutsua mummut, vaarit ja naapurit. Seuraavan kerran, kun perhe vonkuu intialaista, tee tätä helppoa pataa ja ota päiväunet tai lue hyvää kirjaa sillä välin, kun ruoka valmistaa itsensä.

Valmistusohje:

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Kuutioi broilerinfileet noin 4 x 4 cm:n kokoisiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa perunat ja juurekset noin 4 cm:n lohkoiksi. Kuori sipulit ja puolita ne poikittaissuunnassa. Paahda kuivat mausteet kuivalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat ja juustokuminan siemenet alkavat poksahdella. Siirrä sivuun odottamaan.

Ruskista lihat muutamassa erässä rypsiöljyssä ja laita pataan. Huuhtele paistinpannu tarvittaessa tilkalla vettä ja kaada huuhteluvesi myös pataan.

Lisää loput ainekset ja mausteet herneitä lukuun ottamatta pataan. Ei haittaa, vaikka kaikki ainekset eivät peittyisi liemeen. Kiehauta, peitä kannella ja nosta uuniin. Hauduta kypsäksi uunissa, noin neljä tuntia. Pata on valmista, kun liha on niin kypsää, että sen voi halkaista haarukalla. Maista lientä ja lisää tarvittaessa suolaa.

Sulata herneet siivilässä juoksevan lämpimän veden alla ja sekoita pataan. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Pata on siitä kiitollista ruokaa, että sen voi jättää pidemmäksikin aikaa uuniin – ei siis haittaa, vaikka Monopoli-peli jatkuu suunniteltua pidempään. Padan voi halutessaan myös hauduttaa yön yli uunissa noin 100 asteessa. Nosta se tällöin heti herättyäsi uunista, anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin odottamaan iltaa.

Broilerin lihan voi korvata osin tai kokonaan naudan paistilihalla.