naudanlihavartaat-3

Naudanliha-kasvisvartaat & kesän paras BBQ-kastike

Alun perin Satokausi-keittiössä kehitetty  BBQ-kastike lyö laudalta kaikki kollegansa. Kokeile tomaatista, sipulista, chilistä, hunajasta ja vahvasta luomulihaliemestä sekoitettua soosia naudanliha-kasvisvartaiden kera – ihastut varmasti! Reformi Luomu Lihaliemikuutio- tai -maustaa kastikkeen. Tarjoile naudanliha-kasvisvartaat tuoretomaattipastan ja yrttipeston kanssa.
Valmistusohje

Valmista ensin BBQ-kastike. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota punasipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja chili, kuullota vielä hetki.

Lisää vesi, lihaliemivalmiste, punaviinietikka ja hunaja. Sekoita hyvin. Lisää sitten paseerattu tomaatti. Keitä BBQ-kastiketta kevyesti poreillen noin puoli tuntia.

Tarkista maku ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Anna jäähtyä. Säilytä jäähtynyt BBQ-kastike kannellisessa purkissa jääkaapissa.

Naudanliha-kasvisvartaita varten paloittele naudan ulkofile suuhun sopiviksi paloiksi. Paloittele myös paprikat ja kesäkurpitsa. Leikkaa isot retiisit puoliksi, pienemmät voit käyttää kokonaisina.

Pujottele ainekset vartaisiin. Jos käytät puisia varrastikkuja, muista liottaa niitä vedessä ennen käyttöä. Ripsauta vartaiden pintaan suolaa ja mustapippuria.

Laita vartaat grilliin ja sudi pintaan reilusti BBQ-kastiketta. Grillaa vartaita noin 10 minuutin ajan välillä käännellen ja lisää kastiketta pintaan valellen. Tarjoile esimerkiksi hyvän leivän ja raikkaan salaatin kera. Kata pöytään myös BBQ-kastike, jotta sitä voi jokainen ruokailija ottaa lisää oman maun mukaan.

Ohje on toteutettu yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa keväällä 2021. Ohje on julkaistu myös Satokausikalenterin sivuilla.