reformi-veriappelsiinirisotto

Veriappelsiinirisotto

Sesongin maukkaimman veriappelsiinirisoton salaisuus on kunnon kasvisliemi

Veriappelsiinisesonki on juuri nyt kuumimmillaan. Kannattaa siis kiertää hetimiten lähikaupan heviosaston kautta ja poimia kärryihin kilo tai kaksi mehukkaita hedelmiä. Kotona voitkin sitten panna padat porisemaan, pudottaa kattilaan pari luomukasvisliemikuutiota, valmistella veriappelsiinirisoton ja kerätä pisteet plakkariin. Veriappelsiinirisotto on rehellistä ruokarakkautta ensimmäisestä haarukallisesta lähtien!

Valmistusohje

Kuumenna vesi ja murustele kasvisliemikuutiot joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja pidä lämpimänä.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää risottoriisi ja kurkuma, kuullota hetki, jotta riisit muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna liemen aina imeytyä riiseihin ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Jatka näin, kunnes riisit ovat napakan kypsiä ja kasvisliemi alkaa olla lopussa.

Raasta yhden veriappelsiinin kuori ja purista kahdesta mehut. Leikkaa kahdesta veriappelsiinista kalvottomia lohkoja. Purista myös sitruunasta mehu.

Sekoita veriappelsiinin kuori ja mehu sekä sitruunan mehu risoton joukkoon. Lisää voi ja parmesaani. Mausta Pansuolalla, mustapippurilla ja parilla lusikallisella tuoretta hienonnettua minttua.

Revi mozzarella risoton päälle. Lisää veriappelsiinilohkot ja viimeistele mintun lehdillä. Tarjoile heti.

Resepti on julkaistu myös Satokausikalenterin verkkosivuilla.