Mango-kanapasta
Mangot ovat mehukkaimmillaan alkukeväästä! Sesongin mangosta syntyy keväisen keltainen kanapasta, joka ryyditetään raastetulla kurkumalla ja viimeistellään chilihiutaleilla ja persiljalla. Muistathan, että mango vaatii vähintään parin päivän kypsytyksen huoneenlämmössä, joten akuuttiin mangonhimoon kannattaa varautua hyvissä ajoin. Syöntikypsänä hedelmä antaa periksi painettaessa, tuoksuu makealta ja tihkuu leikattaessa ihanan keltaista mehua.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma. Paloittele broileri. Kuori mango, poista keskeltä kivi ja leikkaa kuutioiksi. Laita pastavesi kiehumaan, mausta se suolalla. Keitä pasta al denteksi ja valuta, säästä desin verran keitinvettä. Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kurkuma, kuullota vielä hetki. Lisää broilerit ja paista lähes kypsiksi. Lisää vesi ja kanaliemijauhe pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kasaan noin 10 minuuttia. Lisää sitten mangokuutiot ja ruokakerma, kiehauta. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa myös hieman suolaa. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja anna kuumentua. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä, jotta saat pastaan hyvän koostumuksen. Jaa pasta lautasille ja viimeistele chilihiutaleilla ja tuoreella lehtipersiljalla.
Resepti on julkaistu myös Satokausikalenterin sivulla.
Reseptin on laatinut Satokausikalenteri