Ainekset
8 annosta
1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
200 g valkokaalia
1 purjosipuli
4 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
n. 1,5 l vettä
2 rkl Reformi Kasvisliemijauhetta
200 g vihreitä pitkiä papuja
1 tlk papusekoitusta (mustapapu, kidneypapu, valkopapu jne…)
ripaus sokeria
mustapippuria
yrttiöljy:
1 ruukku basilikaa
50 g tuoretta babypinaattia
ripaus suolaa
ripaus sokeria
1,5 dl rypsiöljyä
Mehevä kasviskeitto ja yrttiöljyä
Pese kasvikset. Kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa, suikaloi kaali ja purjosipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää loput kasvikset ja paista niitä keskilämmöllä 3-4 minuuttia. Lisää sitten tomaattipyree ja sekoita. Lisää tomaattimurska, vesi ja liemijauhe. Sekoita hyvin ja hauduta 10 minuuttia hiljaa poreillen. Pese vihreä pavut ja leikkaa niistä kannat pois. Paloittele pavut 2-3 cm pitkiksi paloiksi. Valuta säilykepavut. Lisää pavut keittoon ja mausta keitto sokerilla ja reilulla mustapippurilla. Hauduta vielä kannen alla muutama minuutti niin, että vihreät pavut kypsyvät.
Mittaa yrttiöljyn ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Tarjoile keitto hyvän leivän ja yrttiöljyn kera.
Ainekset
8 annosta
1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
200 g valkokaalia
1 purjosipuli
4 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
n. 1,5 l vettä
2 rkl Reformi Kasvisliemijauhetta
200 g vihreitä pitkiä papuja
1 tlk papusekoitusta (mustapapu, kidneypapu, valkopapu jne…)
ripaus sokeria
mustapippuria
yrttiöljy:
1 ruukku basilikaa
50 g tuoretta babypinaattia
ripaus suolaa
ripaus sokeria
1,5 dl rypsiöljyä