Ragnarin imelletty perunalaatikko
Ragnarin imelletty perunalaatikko on vanha pohjanmaalainen perinneruokaohje. Perunalaatikon voi tehdä muutama päivä ennen tarjoilua ja sen voi myös pakastaa ennen kypsentämistä. Tarjoile perunalattikko kalaruokien kera.
Keitä jauhoiset perunat kuorineen kypsäksi, kuori kuumina ja soseuta ne. Sekoita vehnäjauhot survokseen. Seoksen annetaan imeltyä 4-5 tuntia välillä sekoittaen, noin 50 aseteen lämmössä peiteltynä. Lisää sulatettu voi ja maito. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Kaada vellimäinen sose voideltuun uunivuokaan niin että jätät 1/3 kuohumisvaraa. Laatikko kuohuu kypsyessään. Kypsennä 150c asteisessa uunissa noin 3 tuntia.